Gruszka ze szpinakiem serem kozim miodem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gruszka ze szpinakiem i kozim serem jest dość ciekawa w smaku . Polecam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże gruszki
    Ser kozi kto ile lubi
    6-8 orzechów pekan lub włoskich
    2 garście szpinaku baby
    Miód płynny

Gruszka ze szpinakiem serem kozim miodem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki myjemy i przecinamy na trzy części wydrążając miąższ i pestki. Miąższ kroimy w drobną kostkę i mieszamy z szpinakiem.Gotowe nadzienie przekładamy do podstawy gruszki na górze układamy ser i posypujemy wszystko orzechami.Następnie układamy kolejną warstwę przykrywamy wszystko górą gruszki i spinamy wykałaczką.
    Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 10 minut. Gruszki najlepiej zjeść zaraz po upieczeniu polane miodem. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy