gruszki w occie

0 (0 ocen)

  • 3 min

pyszny dodatek do mies

  • 3 min

Składniki:

  • - 6kg gruszek
    - 3l wody
    - 6szkl. cukru
    - 1l octu
    - 2p gozdzikow
    - 2 lyzeczki cynamonu (lub dwie laski)
    - sok z 1 cytryny

Gruszki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Gruszki obieramy,wyjmujemy pestki i kroimy na cwiartki
    2. Wode gotujemy z dodatkami
    3.do ugotowanej zalewy wrzucamy przygotowane gruszki i gotujemy calosc 10 minut,odstawiamy w chlodne miejsce na noc.
    4. rano gryszki wkladamy do sloikow zalewamy zalewa
    5. loiki pasteryzujemy 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy