Gruszki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny koktajl

  • 15 min

Składniki:

  • 2 guszki william
    0,5 l tłustego mleka
    60g czekolady
    30g cukru

Gruszki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstaw mleko do lodówki co najmniej na godzinę. Połam czekoladę na kawałki.
  • 2. Obierz gruszki, podziel na cząstki, wyjmij gniazdo nasienne, następnie zmiksuj z cukrem na jednolitą masę.
  • 3. Dodaj czekoladę w kawałkach i miksuj całość ok.30s
  • 4. Przelej zimne mleko do dzbanka, dodak zmiksowaną masę i dobrze wymieszaj.

Porady

Uważaj na nadmiar cukru; niska temperatura, w jakiej podaje się koktajl, ogranicza odczuwanie słodkiego smaku na języku

Komentarze

Podobne przepisy