Gruszki z serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyśmienita przekąska nie tylko na wystawną kolację.

Składniki:

  • ● 2 -3 gruszki
    ● kiść jasnych winogron
    ● kiść ciemnych winogron
    ● 10-15 dag sera typu rokpol z niebieską pleśnią
    ● 10 dag orzechów ziemnych lub włoskich (może być pół na pół)

Gruszki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy i kroimy
    w kostkę, dodajemy winogrona
    jasne i ciemne (jeśli
    grona są duże, można je
    przekroić na pół).
  • 2. Ser kroimy w kostkę
    i dodajemy do owoców, wsypujemy
    pokrojone orzechy.
    Mieszamy i wstawiamy do
    lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy