Gruszkowa z makaronem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Gdy wiem, że odwiedzą mnie dzieci z wnukami, gotuję dla nich różne smakołyki. Tę zupę lubią. Jest też tania i łatwa do zrobienia.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 60 dag gruszek
    ● 1 szkl. śmietany
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    ● 1/2 łyżeczki goździków
    ● 1/2 op. makaronu
    ● listki mięty do dekoracji

Gruszkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gruszkowa z makaronem 1. Gruszki obieramy, wykrawamy
    gniazda nasienne. Kilka
    gruszek odkładamy, pozostałe
    kroimy na niewielkie kawałki.
  • Gruszkowa z makaronem 2. Pokrojone gruszki zalewamy
    litrem wrzątku. Wsypujemy
    1/2 cynamonu, goździki i cukier.
    Chwilę gotujemy.
  • Gruszkowa z makaronem 3. Do zupy wlewamy zahartowaną
    kilkoma łyżkami wrzątku śmietanę, mieszamy. Makaron
    gotujemy według przepisu na
    opakowaniu, odcedzamy. Zupę
    podajemy z makaronem.
    Dekorujemy cząstkami gruszek
    i listkami mięty, posypujemy
    cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy