Gruzińska zupa czorba

0 (0 ocen)

Pyszna , pożywna zupa

Składniki:

  • 200 g białej fasoli

    2 l bulionu drobiowego

    2 marchewki

    1 żółta papryka

    1 czerwona papryka

    1 puszka krojonych pomidorów z bazylią

    1 łyżka domowej vegety

    1 łyżka świeżo mielonej soli himalajskiej

    świeżo mielony zielony pieprz

Gruzińska zupa czorba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na noc .

    Następnego dnia ugotować do miękkości .

    Do gotującego się bulionu dodać obrane , umyte i pokrojone w plasterki marchewki oraz umyte , pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę papryki .

    Gotować 20 minut .

    Po tym czasie dodać ugotowaną fasolę i krojone pomidory , gotować kolejne 15 minut .

    Zupę doprawić vegetą , solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy