Gryczane zawijaki z łososiem i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie danie, idealne na wynos i spożycia na zimno.

  • 2 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -140 g mąki gryczanej
    -1 łyżka oleju
    -woda
    -200 g łososia wędzonego w kawałku lub plastrach
    -50 g twarogu chudego lub serka śmietankowego

Gryczane zawijaki z łososiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodajemy olej i stopniowo wodę do powstania lejącej konsystencji. Smażymy naleśniki.
    2. Usmażone naleśniki smarujemy twarogiem lub serkiem i na to łosoś. Zawijamy i kroimy na pół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy