Gryczaniec

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonały pomysł na ciepłą, zdrową kolację z wykorzystaniem mięsa z rosołu.

Składniki:

  • ● ok. 1/2 kg mięsa z rosołu (najlepiej wołowo-drobiowego)
    ● 3 jajka
    ● 2 woreczki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
    ● 3 średnie cebule
    ● 2 łyżki oleju
    ● sól, pieprz, ostra mielona papryka
    ● bułka tarta i tłuszcz

Gryczaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy. Cebule
    kroimy w kostkę, dusimy na
    oleju i studzimy. Z kaszą
    dodajemy do mięsa. Wbijamy
    jajka, dodajemy trochę
    bułki. Doprawiamy na ostro.
    Wyrabiamy
  • 2. Masę przekładamy do
    natłuszczonej i posypanej
    bułką tartą formy. Pieczemy
    ok. 40 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy