Gryczotto wieprzowe ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie na bazie kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów. Pachnie i smakuje wybornie, i jest daniem jednogarnkowym, więc nie musimy martwić się o dodatki

  • 30 min

Składniki:

  • • 300 g szynki wieprzowej
    • 1 torebka kaszy gryczanej białej
    • 3 brykiety mrożonych liści szpinaku
    • 6 pomidorów suszonych w oleju
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki oleju z pomidorów
    • sól, pieprz do smaku
    • 3 łyżki sosu sojowego

Gryczotto wieprzowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kaszę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
    • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z pomidorów.
    • Dodać posiekany czosnek i mięso pokrojone w kostkę, przesmażyć i doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Dusić ok. 10 minut.
    • Na koniec dodać pokrojone w paski pomidory.
    • Wymieszać z kaszą gryczaną i gryczotto gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy