Grzanka z kozim serem i czerwonymi winogronami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealna na przystawkę czy przekąskę przy winie

  • 15 min

Składniki:

  • bagietka z ciemnego pieczywa
    oliwa
    garść rukoli
    roladka koziego sera
    kilka czerwonych winogron
    pieprz
    świeży tymianek

    dip miodowo-musztardowy:
    łyżka oliwy
    2-3 łyżeczki musztardy
    łyżka miodu
    łyżeczka soku z cytryny

Grzanka z kozim serem i czerwonymi winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzanka z kozim serem 1. Bagietki lekko skropione oliwą podpiec na patelni grillowej z dwóch stron.
    Na grzankach układać rukolę, przekrojone na pół winogrona (wyjąć pesteczki) oraz plasterek sera koziego.
    Doprawić pieprzem i świeżym tymianek.
    Składniki na dip wymieszać ze sobą i przed podaniem grzanki polać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy