Grzanki francuskie w orzechach laskowych

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Grzanki francuskie idealne na gorące śniadanie. Idealne z miodem i cynamonem lub z kremem czekoladowym, bitą śmietaną, malinami i miętą.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 bułki wrocławskiej/paryskiej, najlepiej lekko czerstwej
    200 ml słodkiej śmietanki
    3 jajka
    szczypta soli
    szklanka zmielonych orzechów laskowych

    masło klarowane do smażenia

    do podania:
    miód
    cynamon

    krem czekoladowy
    bita śmietana
    maliny mięta

    lub
    ulubiony dżem

Grzanki francuskie w orzechach laskowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę wrocławską kroimy na kromki.
    Śmietankę mieszamy z jajkami i solą.
    Kromki maczamy w śmietanie z jajkami, a następnie panierujemy w orzechach. Smażymy na rumiany kolor na maśle.

    Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy