Grzanki z bakłażanem i oliwkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Smaczna przekąska.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 bakłażan
    7-8 oliwek
    3 łyżki drobno pokrojony szczypiorek
    2 łyżki soku z cytryny
    1-2 łyżki jogurtu
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    biały chleb lub bagietka

Grzanki z bakłażanem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan pokrój w talarki wielkości 5-7 mm. Na gorącej patelnii (może byc też grillowa) usmaż na małym ogniu bakłażan z obu stron do miękkości aż do uzyskania złocistego koloru. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką lub folią aluminiową na kilku minut.
  • 2. Oliwki, szczypiorek i usmażony bakłażan pokrój w drobną kostkę i dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, polej sokiem z cytryny i jogurtem. Dokładnie wymieszaj. Podawaj na grillowany chlebie lub bagietce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy