Grzanki ze szpinakiem i serem gorgonzola

0 (0 ocen)

Ciepła grzanka to idealny datek do sałatki albo zupy krem. Ta komponuje się znakomicie z kremem z dyni.

Składniki:

  • 150 gram mrożonego szpinaku w liściach
    50 ml kremówki
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól, pieprz
    łyżeczka masła
    ząbek czosnku
    50 gram gorgonzol
    2 kajzerki

Grzanki ze szpinakiem i serem gorgonzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy dusząc w rondelku z masłem. Dodajemy czosnek i przyprawy. Po ok. 5 minutach wlewamy kremówkę i dusimy jeszcze kilka minut.
  • 2. Kajzerkę kroimy na kromki, przypiekamy na suchej patelni, obracamy i nakładamy szpinak wraz z serem. Przykrywamy i przypiekamy do rozpuszczenia sera, uważając aby grzanki się nie przypaliły.

Komentarze

Podobne przepisy