Grzebień z ciasta francuskiego z parówkami

0 (0 ocen)

Zrobiłam rodzinie na kolację, byli zachwyceni. A ja tym, jak szybko można stworzyć coś smacznego!

Składniki:

  • 1 płat świeżego ciasta francuskiego
    5-6 parówek
    ostra papryka do smaku
    ketchup

Grzebień z ciasta francuskiego z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto i parówka 1. Ciasto francuskie rozłożyć, posypać z wierzchu ostrą papryką, ułożyć parówkę i zwinąć, delikatnie zlepić miejsce łączenia ciasta, ułożyć nim do spodu.
  • nacinanie 2. Ciasto i parówkę delikatnie naciąć.
  • zapiekanie 3. Zawinięte parówki w cieście francuskim układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać z wierzchu ostrą papryką, zapiekać w temp 180 st C ok 25 min.

Porady

Parówki podawać z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy