Grzybki na rosole

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienita przekąska na różne okazje

  • 2 godz.

Składniki:

  • Grzyby dowolna ilość.
    Zalewa:
    1 l wody
    0,5 szkl. octu
    0,5 szkl.cukru
    1 kostka rosołowa
    2 łyżki soli
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 łyżka oleju

Grzybki na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowane grzyby 1. Grzyby umyć i ugotować w słonej wodzie (15-20 min.)
  • zalewa 2. Z podanych składników przygotować zalewę
  • Grzybki w słoikach 3. Włożyć grzyby do słoików z łyżką wody z ugotowanych grzybów.Następnie zalać gorącą wazewą.

Porady

Dla pewności można zapasteryzować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy