Grzybki w majonezie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szykowanie posiłków i pieczenie sprawiają mi ogromną radość. Lubię nowinki i kulinarne wyzwania

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 2 małe dojrzałe pomidorki
    ● majonez lub sos chrzanowy
    ● natka pietruszki
    ● mielona czerwona papryka
    ● 2-3 liście sałaty

Grzybki w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i obieramy. Pomidory
    sparzamy, przekrawamy
    na pół, usuwamy pestki. Natkę
    myjemy i osuszamy
  • 2. Duży talerz wykładamy
    liśćmi sałaty. Ścinamy czubki
    jajek i ścięciem ustawiamy na
    sałacie jako trzonki. Na nich
    układamy pomidorowe „kapelusze”,
    tworząc grzybki.
    Pomidory ozdabiamy kropkami
    majonezu lub sosu chrzanowego.
    Całość przyozdabiamy
    listkami natki i oprószamy
    mieloną papryką

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy