Grzybki w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • durszlak ugotowanych grzybów - ja użyłam różnych
    50 dkg cebuli
    2 duże marchewki
    1 szklanka oleju
    1 szklanka wody
    7 łyżek octu
    słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki
    4 liście laurowe
    7 ziarenek pieprzu
    7 ziarenek ziela angielskiego
    sól
    ostra papryka w proszku

Grzybki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobna kostkę, poddusić na 1/2 szklanki oleju. Dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, dusić razem krótką chwilę. Dodać resztę oleju, wodę i przyprawy - oprócz octu i koncentratu. Dusić do miękkości marchewki. Następnie dodać koncentrat, ocet a na końcu grzyby. Gotować wszystko jeszcze chwilę, ewentualnie doprawić do smaku. Gorące nałożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.

Porady

Tak przygotowane grzyby dodaję również do sosów i zup.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy