Grzybowe kaszotto z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny, sycący bezmięsny posiłek.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    200 g kaszy gryczanej niepalonej
    20 g suszonych grzybów
    40 g mieszanki suszonych warzyw
    1 l bulionu
    Cebula pokrojona w drobną kostkę
    2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
    Natka pietruszki
    2 łyżki oleju

Grzybowe kaszotto z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, lekko zeszklić i dodać suszone grzyby i kaszę, smażyć parę minut często mieszając.
  • 2. Stopniowo dolewać bulion, czekając do jego wchłonięcia. Powtarzać około 15 minut do momentu kiedy kasza będzie ugotowana. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki.
  • 3. W osobnym garneczku ugotować jajka na miękko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy