Grzybowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby ( ja użyłam koźlaków ) namoczyć i ugotować.
Odsączyć je z wody, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Doprawić farsz do smaku solą i pieprzem, oraz dodać łyżkę bułki tartej i wymieszać.
Mięso opłukać i zmielić.
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Wlać wodę, wsypać bułkę tartą i kaszę, wbić jajka, doprawić do smaku i wymieszać.
Farsz i mięso podzielić na 7 części.
Masę mięsną rozłożyć na dłoniach formując placek, na środek nałożyć farsz i zakrywać go mięsem formując podłużny kotlet.
Tak przygotowane kotlety smażyć na oleju po około 6 minut z każdej strony.
Komentarze