Grzybowy burger

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Wegetariańska wersja hamburgera, czyli pomysł na domowy fast food.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 bułki do hamburgera

    2 duże kanie
    jajko
    domowa przyprawa warzywna
    bułka tarta
    olej do smażenia

    sos majonezowy z makiem:
    4 łyżki majonezu
    łyżeczka musztardy
    łyżka maku

    ulubiona surówka, u mnie z czerwonej kapusty

Grzybowy burger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanie 1. Kanie oprószamy solą lub domową przyprawą warzywną.
  • kanie 2. Kanie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
  • bułki 3. Majonez, musztardę i mak mieszamy.

    Gorące bułki kroimy na pół. Smarujemy sosem. Na bułce układamy sałatkę i kawałki kani. Bułkę przykrywamy.
  • hamburgery 4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.

Porady

Bułki zrobiłam wg przepisu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mleczno-maslane-bulki z tą różnicą, że uformowałam okrągłe i posypałam złotym siemieniem lnianym. Przepis na surówkę: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-czerownej-kapusty-1

Komentarze

Podobne przepisy