Danie które powstało pod wpływem chwili z tego co pozostało w lodówce,może nie wygląda rewelacyjnie ale smakuje dobrze,zrobiłam mężowi na śniadanko-powiedział że nic więcej do szczęścia mu nie potrzeba!
30 min
Składniki:
25 dag maślaków
3 jajka
15 dag ugotowanego makaronu-dowolny (u mnie nitki)
1 cebula
2 łyżki masła
sól morska do smaku
biały pieprz do smaku
natka pietruszki do posypania
Grzyby i spółka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić z igliwia i mchu obrać skórki z kapeluszy,oczyścić trzonki,opłukać pokroić na plastry.
Wrzucić na sucha patelnię i mieszając od czasu do czasu odparować z nadmiaru wody,dodać masło i pokrojoną w kosteczkę cebulę dusić pod przykryciem aż będą miękkie,wrzucić ugotowany makaron,poczekać chwilę aż będzie gorący wbić jajka,doprawić do smaku solą i pieprzem,zamieszać,trzymać na patelni aż jajka się zetną,gorącą potrawę nakładać na talerze posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.
Komentarze