Grzyby jak ryby

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przyszne są na drugi dzień

  • 30 min

Składniki:

  • 1kg średnich pieczarek
    3średnie cebule
    3ogórki konserwowe
    2jajka, mąka, bułka tarta, olej
    sól, pieprz, vegeta

    ZALEWA:
    4szkl wody
    6-8 łyżek octu
    po 6 łyżek cukru i ketchapu
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    1łyżka soli
    pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy

Grzyby jak ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby można faszerować serem żótym, papryką, lub ogonkami od pieczarek. Grzyby posypujemy vegetą.Grzyby przykrywamy folią aluminiową na poł godziny aby przeszły zapachem. Cebule obraną i ogórki kroimy w plastry. Kapelusze panierujemy w mące,rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron do zarumienienia. Z składników gotujemy zalewe. W misce ukladamy warstwowo: pieczarki, cebula zalewamy gorącą zalewą i na wierzch wkładamy ogórki. Po wystygnięciu wstawiamy je do lodowki na cala noc. Podajemy na drugi dzień.

Porady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy