Grzyby marynowane

0 (0 ocen)

  • 40 min

Znalazłam cały koszyk grzybów w lesie, trochę pomroziłam, zasuszyłam a z tego postanowiłam zamarynować będą jak znalazł do sałatki albo sosu tatarskiego :)

  • 40 min

Składniki:

  • dowolna ilość grzybów

    Zalewa:
    3 szklanki wody
    1 szklanka octu 10%
    1 łyżka soli
    1 łyżka cukru
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren pieprzu
    kilka listków laurowych

Grzyby marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • . 1. Grzyby oczyścić i zagotować, gotować 15 minut.
  • 2. Składniki zalewy zagotować.
  • 3. Grzyby przełożyć do słoików i zalać zalewą.
  • 4. Zakręcić i pasteryzować ok.10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy