Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe.
Grzyby portobello z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Nóżki grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne.
2.2.Do miseczki nalać oliwy z solą i pieprzem i dokładnie obtoczyć w niej każdy kapelusz.
3.3 Ułożyć kapelusze na blaszce "miseczką " do góry. Wnętrze każdego grzyba posypać czosnkiem, tymiankiem i pietruszką. Położyć po 3 plasterki koziej roladki.
4.4. Piec w rozgrzanym wcześniej do 180 st C piekarniku, na złoty kolor - około 15 minut . Podawać z zieloną sałatą. Smacznego!
Komentarze