Grzyby Portobello z kozim serem

0 (0 ocen)

Prosta przystawka. Dla miłośników pieczarek idealna. Użyłam miękkiego serka koziego - roladki. Sądzę, że każdy ser o wyrazistym smaku się sprawdzi. Podawać ciepłe.

Składniki:

  • 4 grzyby Portobello
    2 ząbki czosnku drobnio posiekane
    sól, pieprz
    tymianek, pietruszka
    oliwa z oliwek

Grzyby portobello z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Nóżki grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne.
  • 2. 2.Do miseczki nalać oliwy z solą i pieprzem i dokładnie obtoczyć w niej każdy kapelusz.
  • image-21avctx 3. 3 Ułożyć kapelusze na blaszce "miseczką " do góry. Wnętrze każdego grzyba posypać czosnkiem, tymiankiem i pietruszką. Położyć po 3 plasterki koziej roladki.
  • 4. 4. Piec w rozgrzanym wcześniej do 180 st C piekarniku, na złoty kolor - około 15 minut . Podawać z zieloną sałatą. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy