Guacamole

0 (0 ocen)

  • 15 min

Meksykańska pasta idealna do różnego rodzaju przekąsek i pieczywa na bazie awokado, pachnącej świeżej kolendry, orzeźwiającej limonki i wyrazistego czosnku.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 awokado
    3 łyżki posiekanej kolendry
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka soku z limonki
    sól
    pieprz

Guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-00og2c0 1. Awokado obrać ze skóry, przekroić na pół, pozbawić pestki i pokroić na małe cząstki.
  • 2. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  • image-1qdaswd 3. Awokado, kolendrę, czosnek i sok z limonki wymieszać ze sobą, następnie rozgnieść widelcem lub zmiksować. Doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy