1.Żołądki myjemy i usuwamy błony, zalewamy w garnku około 2l wody.
Wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Gotujemy na malutkim ogniu około 1,5 godziny.
2.Paprykę i pieczarki myjemy.
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka i przesmażamy na rozgrzanym oleju.Paprykę kroimy w nie za dużą kostkę dodajemy do cebuli.
Pieczarki kroimy w według uznania i dodajemy do papryki i cebuli.
Smażymy około 15-20 minut
3.Czosnek obieramy i siekamy dodajemy do smażonych warzyw. Smażymy jeszcze przez około 5 minut.
4.Gotowe żołądki odsączamy z wywaru ( zalewę zostawiamy).
Kroimy większe kawałki żołądków na mniejsze i wrzucamy do warzyw. Smażymy przez 10 minut. Wlewamy około 1 litra wywaru.
5.Przyprawiamy pieprzem, curry i paprykami, dusimy przez 10 minut
Komentarze