Gulasz drobiowo - dyniowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Prosty, szybki i bardzo smaczny

  • 45 min

Składniki:

  • 300 g fileta z kurczaka
    łyżka mąki pszennej
    łyżka oleju/oliwy
    300 g dyni
    sól, pieprz
    łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1/2 szklanki wody

    1/3 szklanki wody i
    2 płaskie łyżeczki maki ziemniaczanej do zagęszczenia gulaszu

Gulasz drobiowo - dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojony w kosteczkę i oprószony mąką 1. Filety kroimy w paski i potem w kostkę a następnie oprószamy mąką pszenną. Dajemy na rozgrzany olej/oliwę i podsmażamy. Przyprawiamy i mieszamy.
  • pokrojona i obrana dynia 2. Dodajemy obraną i pokrojoną cienko dynię.
  • mieszamy razem i dusimy do miękkości 3. Podlewamy wodę i na małym ogniu dusimy pod przykryciem aż dynia się rozpadnie - mieszając od czasu do czasu. Potem mieszamy 1/3 wody z mąka ziemniaczaną i zagęszczamy. Chwilkę jeszcze podgotowujemy i gotowe.

Porady

można podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy