Gulasz łososiowo-warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte warzywa kroimy,paprykę i cukinie w drobniejsza kostkę a cebulę w krążki.Filety ryby myjemy,osuszamy recznikiem papierowym i kroimy w grubsza kostkę.Jeśli ryba posiada skórę to ją ściągamy.
2.Na rozgrzanym oleju na patelni lub w rondlu dusimy warzywa z dodatkiem soli i pieprzu do zmięknięcia.Następnie dodajemy łososia ,sok z cytryny oraz sól i pieprz. Mieszając delikatnie (żeby ryba sie nie rozpadła) całość smażymy na wolnym ogniu około 10 -15 minut.
3.Po tym czasie dodajemy krojone pomidory z puszki-mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze jakieś 10 minut.
4.Po upływie tego czasu dodajemy bazylię,doprawiamy jeszcze sobie do smaku pieprzem,solą i możemy podawać :-)
Ja swój gulasz podałam z makaronem.Smacznego :-)
Komentarze