Gulasz malinowy

0 (0 ocen)

Pyszne urozmaicenie tradycyjnych gulaszy w słodkiej wersji.

Składniki:

  • 60 dag szynki wieprzowej bez kości,
    2 cebule,
    20 dag malin,
    2 łyżki mąki pszennej,
    1/2 szkl. śmietany 18%,
    łyżka posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    szczypta cukru.

Gulasz malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebule drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, zrumienić. Następnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zalać 3 szkl. wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godz. Dodać maliny, zahartowaną śmietanę oraz szczyptę cukru. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.93 (186 ocen)

Shake malinowy