GULASZ MIĘSNO WARZYWNY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczne danie jednogarnkowe.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg, łopatki wieprzowej
    0,5 kapusty pekińskiej
    2 marchewki
    1 puszka fasoli czerwonej
    vegeta
    mąka
    pieprz
    papryka ostra w proszku
    olej
    majeranek

Gulasz mięsno warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę,przyprawić vegetą i obtoczyć w mące.Obsmażyć na oleju,przełożyć do garnka i podlać gorącą wodą.Dodać marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki-dusić razem z mięsem.Kapustę pokroić i włożyć pod koniec gotowania.Gdy wszystko będzie miękkie dodać odcedzoną i przepłukaną w wodzie fasolę - doprawić do smaku pieprzem,papryką,vegetą i majerankiem.Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy