najlepszy gulasz jaki znam ... można dodać co się chce ...ale tajemnicą jego jest by kazdy jeden składnik obsmażyć osobno .... by smaki nie mieszały się podczas smażenia tylko duszenia :)
30 min
Składniki:
wołowina - może byc każdy rodzaj mięsa
marchew
pietruszka
seler
por
cebula
papryka
pieczarki
Gulasz .. muu! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wszystko kroimy w kostkę i smażymy osobno :
marchew
2.pietruszka
3.papryka
4.mięso smażymy dość długo by było bardzo brązowe zalewamy wodą i dusimy aż będzie miekkie ... później dodajemy wszystkie składniki które przesmażyliśmy wczesniej i dusimy razem....
na koniec dodajemy fasolkę szparagową , czosnek i koncentrat pomidorowy ,dusimy jeszcze chwilkę az wszytskie składniki będą miękkie i dodajemy zasmażkę z mąki , doprawiamy solą , pieprzem , cukrem , maggie oraz kostke rosołowa warzywną .
5.podajemy z kaszami , ryżem , ziemniakami lub jak w tym przypadku kuskusem.
Komentarze