Gulasz myśliwski

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybką, sycącą potrawę po myśliwsku.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • ½ słoika ogórków konserwowych
    • Kilka grzybków suszonych
    • Sól
    • Pierz
    • 3 listki laurowe
    • 3 ziarna zile angielskiego
    • Koncentrat pomidorowy
    • Olej do smażenia
    • Trochę mąki do posypania
    • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
    • Szczypta czosnku
    • Majeranek

Gulasz myśliwski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso obieramy z błonek, kroimy w kostkę.
  • pieprz 2. Do mięsa dodajemy pieprz oraz sól.
  • mąka 3. Posypujemy mąką i dokładnie mieszamy.
  • cebula 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • mięso 5. Do cebuli dodajemy mięso.
  • kiełbasa 6. Kiełbasę drobno kroimy, dokładamy do mięsa.
    W garnku gotujemy wodę i kiedy mięso straci czerwony kolor przekładamy do garnka
  • grzyby 7. Dodajemy listek, ziele, majeranek oraz grzyby suszone.
  • 8. Gotujemy aż mięso będzie dobre.
  • koncentrat 9. Dodajemy koncentrat, ewentualnie doprawiamy do smaku.
  • ogórki 10. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa, 10 minut gotujemy.
  • gulasz 11. Gulasz gotowy.
    Smacznego.

Porady

Można podawać z ryżem lub ziemniaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy