Gulasz po mazursku

0 (0 ocen)

  • Średni

Gulasz po mazursku, bardzo pyszne połączenie smaków

  • Średni

Składniki:

  • - wołowiny: 60 dekagramów
    - włoszczyzny z kapustą: 20 dekagramów
    - ziemniaków: 60 dekagramów
    - ogórków kiszonych: 20 dekagramów
    - cebuli: 10 dekagramów
    - śmietany: 0.5 szklanki
    - mąki: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Gulasz po mazursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować mięso z warzywami w niewielkiej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić, lekko zarumienić na gorącym tłuszczu. Włożyć do rondla cebulę, pokrojone w kostkę mięso i ziemniaki, dodać wywar i dusić.
  • 2. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać mąkę i śmietanę, zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy