Gulasz po meksykańsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką, a w wolnym czasie lubię zaszywać się w kuchni i próbować nowych dań. Gulasz zrobiłam na obiad i wszyscy byli zachwyceni.

Składniki:

  • ● 650 g mięsa z uda indyka
    ● cebula
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● żółta papryka
    ● 3 ząbki czosnku
    ● papryka chili
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● kostka bulionu drobiowego
    ● przyprawy: słodka papryka, sól, pieprz, pieprz ziołowy

Gulasz po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka kroimy w kostkę,
    posypujemy słodką papryką
    i przesmażamy na oliwie na
    złoty kolor. Odstawiamy.
  • 2. Paprykę kroimy w kostkę,
    cebulę w piórka. Na oliwie
    podsmażamy cebulę, dodajemy
    paprykę. Warzywa
    wrzucamy do mięsa i zalewamy
    1,5 szkl. wrzącego bulionu.
    Dodajemy posiekany czosnek
    i paprykę chili.
  • 3. Dusimy na małym ogniu,
    aż mięso zmięknie. Dodajemy
    czerwoną fasolę i koncentrat,
    doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy