Gulasz śmietankowy

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo kremowy gulasz. Doskonały z ryżem czy kopytkami. Robi się go bardzo szybko i nie jest wymagający.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (duża, podwójna): 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - koperek pęczek: 1 sztuka
    - śmietana 18% (duża): 1 sztuka
    - przyprawa do kurczaka: 2 łyżeczki

Gulasz śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy i kroimy w kostkę, na patelnię wkładamy masło i podsmażamy na nim mięso. Gdy puści soki i już się przysmaży, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy aby papryka zmiękła, (ale nie rozgotowała się). Na koniec wlewamy śmietanę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Posypujemy koperkiem na koniec.
    Podajemy z ryżem, kopytkami itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy