Gulasz warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
2.Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na oleju.
3.Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 5 minut.
4.Marchewki myjemy, obieramy i trzemy na tartce o dużych oczkach. Por kroimy w talarki. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
5.Do podsmażonego kurczaka dodajemy: słodką paprykę, zioła prowansalskie, marchew, por i pomidora. Wszystko chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy przez ok. 10 minut
6.Wrzucamy brokuł. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w łyżce wody i wlewamy do gulaszu. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze przez 8 minut.
7.Makaron odcedzamy, wykładamy porcje na talerze i zalewamy gulaszem.
Komentarze