Gulasz warzywny z tofu i dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Tofu jest miłą odmianą dla mięsa choć mięsożerców z pewnością nie zadowoli:). Według mnie najbardziej pasuje do sosów i gulaszy i w takiej formie prezentuję je dziś. Danie najlepiej smakuje mi z kaszą, jest zdrowe i dietetyczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kostka tofu
    1/2 niedużej dyni
    500ml passaty pomidorowej
    2 papryki
    sól, pieprz, papryka słodka
    2 łyżki oleju

Gulasz warzywny z tofu i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dynię i paprykę również kroimy w kostkę, dodajemy do garnka, smażymy chwilę, po czym dodajemy passatę.
  • 2. Gulasz dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy