Gulasz wielkanocny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny gulasz wielkanocny zaskoczy nie tylko domowników

  • 40 min

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 30 dag
    cebula 1 duża
    pieczarki 15 dag
    koncentrat pomidorowy 1/2 słoika małego
    sos sojowy 1/2 łyżeczki
    natka pietruszki
    olej do smażenia
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony
    masło roślinne 1 łyżka

Gulasz wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Wątróbki myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię dać wątróbki oraz posiekaną cebulę. Smażymy na średnim ogniu.
  • krok 2 2. Pod koniec smażenia dodajemy sól , pieprz oraz sos sojowy , całość lekko wymieszać . Następnie mieszamy roztopione masło z koncentratem pomidorowym i łączymy z potrawą mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
  • krok 3 3. Następnie gotowy gulasz dajemy do wydrążonego chlebka lub bułki .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy