Gulasz wielowarzywny z ryżem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny, sycący, mało kaloryczny gulasz z wielu warzyw podany z ryżem parabolicznym z czarnym ryżem........SMACZNEGO!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula 2 sztuki średnie,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    marchew 3 sztuki większe,
    kalarepka 3 sztuki średnie,
    fasolka szparagowa 50 dag,
    pory 2 sztuki mniejsze,
    papryka kolorowa 5 sztuk,
    cukinia 1 sztuka większa,
    woda 2 szklanki,
    kostka rosołowa 1 sztuka,
    pieprz ziołowy 1 łyżka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    koperek 1 pęczek,
    ryż paraboliczny z czarnym ryżem 2 szklanki,
    woda 1,5 litra,
    sól 2 łyżeczki

Gulasz wielowarzywny z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wielowarzywny z ryżem 1. Ryż paraboliczny z czarnym ryżem wsypać na wrzątek osolony, gotować z 20 minut co jakiś czas zamieszać, ugotowany wylać na durszlak.

    Pokrojoną cebulę na oleju zeszklić.
  • Gulasz wielowarzywny z ryżem 2. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w większe kawałki, porcjami dodawać warzywa od najtwardszych, każdą porcję podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
  • Gulasz wielowarzywny z ryżem 3. Ryż paraboliczny z czarnym ryżem wsypać na wrzątek osolony, gotować z 20 minut co jakiś czas zamieszać, ugotowany wylać na durszlak.



    Dolać wody. dodać kostkę rosołową, pieprz ziołowy i czarny mielony, paprykę słodką i ostrą i dusić warzywa do miękkości, na koniec dodać posiekany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy