Gulasz wieprzowy z cukinią podlany czerwonym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić, osolić i obsmażyć z obu stron, od czasu do czasu podlewając wodą, dodać ziela angielskie i listek laurowy. Smażyć do miękkości ok 1 h.
2.Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu razem z cukinią pokrojoną w większą kostkę.
3.Usmażone mięso pokroić w kostkę, dodać usmażoną cebulę z cukinię razem z tłuszczem oraz kawałek papryczki chili. Podlać winem i smażyć do momentu połowy jego wyparowania.
4.W garnuszku rozmieszać mąkę w małej ilości wody, dodać śmietanę, szczyptę soli, dokładnie wymieszać, zahartować sosem, wlać do gulaszu. Doprawić solą, wegetą, pieprzem, magą.
Komentarze