Gulasz wołowy z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Połączenie mięsa wołowego z zielona fasolka szparagową z dodatkiem kaszy bulgur to danie kuchni tureckiej.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej)
    600 g wołowiny pokrojonej w kostkę
    2 pomidory
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sól
    płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
    kasza bulgur

Gulasz wołowy z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzałem masło, włożyłem posiekaną cebulę i mięso pokrojone w kostkę. Smażyłem, mieszając tak długo, aż odparował cały sok, który puściło mięso.
    Dodałem obrane i pokrojone pomidory, dusiłem razem ok. 5 minut. Po tym czasie dodałem fasolkę, całość posoliłem ( jeśli pomidory nie puściły zbyt dużo soku można wtedy podlać odrobiną wody). Rondel przykryłem, mięso dusiłem do czasu, aż było zupełnie miękkie.
    Podałem z kaszą bulgur.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy