Gulasz z brukselki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

No i w końcu jesienne smaki pojawiły się na rynku. Pycha!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g brukselki
    2 marchewki
    1 cebula
    1 łyżka masła ghee
    500 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka sosu rybnego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz

Gulasz z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z brukselki 1. Cebulę siekamy, smażymy na maśle z pokrojoną marchewką. Podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
    Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30 min.
    Do warzyw dodajemy brukselki, sos rybny, cukier, dusimy pod przykryciem 10 min.
    Wodę mieszamy z sosem ostrygowym, mąką ziemniaczaną.
    Dodajemy do całości.
    Zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z kaszą i posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy