gulasz z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 50 min

w smaku podobny do fasolki po bretońsku ,ale o wiele zdrowszy

  • 50 min

Składniki:

  • ciecierzyca 1 szklanka
    pieczarki 200 gr
    papryka czerwona 1 szt
    papryka żółta 1 szt
    kiełbasa chłopska 400 gr
    por 1/2 szt
    papryka słodka 2 łyżeczki
    koperek
    sól i pieprz do smaku

Gulasz z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić paprykę żółtą ,podsmażyć z porem ,dodać czerwoną paprykę ,podsmażyć,dodać pokrojone pieczarki wszystko poddusić.ciecierzycę gotować w osolonej wodzie do miękkości ,kiełbasę pokroić w kostkę podsmażyć dodać słodką paprykę następnie kiełbasę i cieciorkę dodać do warzyw poddusić około 15 minut ,doprawić ,na koniec posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy