Gulasz z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć w mące i włożyć na rozgrzany olej, obsmażyć, a następnie przełożyć do garnka z gorącą wodą dodać sól, vegetę, ziele ang., pieprz, liście laurowe. Gotować 40 minut, a następnie wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę i w piórka cebulkę, dalej gotować.
2.Po upływie łącznego czasu gotowania 50 minut, dodać umytą, wydrążoną z nasion i pokrojoną w kawałki cukinię, gotować jeszcze 15 minut. Następnie wyłączyć sos. Do miseczki wsypać sos pieczarkowy w proszku, dodać koncentrat i wlać pół szklanki zimnej wody, rozmieszać, kolejno dolać gorącego wywaru, aby zahartować sos, wymieszać i przelać do garnka z sosem. Wszystko wymieszać i ponownie zagotować. Gotowy sos podawać z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym. Smacznego :)
Komentarze