Gulasz z fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min

To jednogarnkowe tanie danie na pewno posmakuje całej rodzinie, jest nie tylko pyszne i tanie ale tez bardzo syte.

  • 40 min

Składniki:

  • czarna fasola 1,5 szklanki
    kiełbasa cienka długa 25 dag
    przecier pomidorowy 0,5 szklanki
    papryka czerwona 1 sztuka
    podgardle wędzone 15 dag
    pieprz do smaku
    chilli do smaku
    bazylia do smaku
    bulion warzywny 350 ml
    natka pietruszki 0,5 pęczka

Gulasz z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę namoczyć na noc w zimnej wodzie, na drugi dzień zmienić wodę i ugotować.

    Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną paprykę i wymieszać. Dodać fasolkę wymieszać. Wlać przecier oraz bulion i zagotować.

    Kiełbaskę pokroić w kostkę. Podgardle pokroić w kostkę. Kiełbasę i podgardle podsmażyć. Wędliny dodać do fasolki. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku.

    Natkę posiekać. Natkę wsypać do fasolki i wymieszać, przelać do talerzy.

Porady

Zamiast czarnej fasolki można również użyć fasolę Jaś.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy