Gulasz z indyczych wątróbek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie zadowoli wielbicieli wątróbki, szczególnie drobiowej.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g wątróbki indyczej
    2 gruszki
    100 g wędzonej szynki
    1 łyżka masła
    3 ząbki czosnku
    tymianek
    700 ml rosołu drobiowego
    2 łyżki słodkiej śmietany 18%
    1 łyżka mąki
    natka pietruszki
    sól, pieprz

Gulasz z indyczych wątróbek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z indyczych wątróbek 1. Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
    Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Następnie dodajemy wątróbkę, lekko podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę szynką, zalewamy gorącym rosołem. Dusimy przez chwilę dodajemy posiekaną natkę. Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy z sosem. Całość wlewamy do gulaszu, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy