Gulasz z indyka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sprawdzony przepis na gulasz. Smaczny kruchy indyk z warzywami, potrawa prosta i łatwa w przygotowaniu

  • 60 min

Składniki:



  • filet z indyka 500 gram
    cebula 1 sztuka
    papryka 1/2 sztuki
    marchew 2 sztuki
    oliwa
    kurkuma
    sól i pieprz do smaku
    fasolka szparagowa 1/2 szklanki
    koperek świeży siekany

Gulasz z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    filet pokroić w kostkę

  • 2. w miseczce wymieszać sól, pieprz, koperek i kurkumę, dodać filet z indyka, wymieszać i odstawić na 30 minut
  • 3. olej rozgrzać, smażyć mięso
  • 4. warzywa pokroić w drobne słupki( oprócz fasoli) i dodać do mięsa
    fasolkę ugotować, dodać do mięsa, całość dusić około 10 minut, na koniec doprawić
  • 5. gulasz podawać np. z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy