Gulasz z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 350g łopatki wieprzowej
    150g kiełbasy
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    Olej
    125ml śmietany
    2 łyżki tartej bułki
    Ostra papryka
    Sól, pieprz

Gulasz z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, oprószamy papryką, solą i obsmażamy na oleju. Do zrumienionego mięsa dodajemy posiekaną cebulę, podlewamy całość wodą i dusimy na niewielkim ogniu około 50 minut. Do miękkiego mięsa dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę oraz śmietanę wymieszaną z tartą bułką. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy