Gulasz z kiełbasy pörkolt

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka węgierska sycąca przekąska. Przepis na ten specjał zdradził mi oryginalny Węgier z którym mieszkałem w jednym domu pod Londynem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ziemniaki 1kg
    Kiełbasa wędzona 500g
    Cebula 350g
    Papryka czerwona 200g
    Przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki
    Papryka słodka 1 łyżeczka
    Papryka ostra 0.5 łyżeczki
    Olej do smażenia 1 łyżeczka
    Woda ok.200ml

Gulasz z kiełbasy pörkolt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gulasz

Porady

Kiełbasę, cebulę i paprykę usmażyć w garnku na oleju. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę i ugotować od stanu półmiękkości. Do kiełbasy dodać przyprawy i 200ml wody zamieszać. Wrzucić odcedzone ziemniaki i dusić jeszcze ok.10 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy