Gulasz z papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz wieprzowy z papryką to propozycja na obiad w większym gronie. Wyśmienicie smakuje podany z kaszą. Gulasz z papryką to szybkie i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula - 2 szt.
    mięso wieprzowe - 500 g
    kminek - 1/2 łyżeczki
    bulion mięsny - 1 litr
    kolorowe papryki - 2 szt.
    ziemniaki - 4 szt.
    śmietana 18% - 3 łyżki
    mielone chili
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Gulasz z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Wlewamy bulion, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy chili i kminek.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy.
  • 3. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do potrawy. Gotujemy bez przykrycia ok 1 godz. Doprawiamy w miarę potrzeby, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Podajemy z ugotowaną kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy